Blog

PLEXR® PLUS плазма генератор

PLEXR® PLUS алтернатива на инвазивните хирургични козметични процедури. 
Първи в света плазма генератор за медицински цели!

                                                 

Процедурите са бързи, без болка и безопасни!
 • неинвазивна блефаропластика на горен и долен клепач
 • перфектно отстраняване на ксантелазма
 • отстраняване на фиброми, брадавици, милиуми, хипертрофични белези
 • лечение на акне на различни етапи, както и в активна фаза
 • третира келоиди
 • успоешно отстранява хиперпигментация и хипопигментация
 • отстранява татуировки, включително и цветни
 • корекция на белези от акне
 • премахване на периумбиликални стрии
 • премахване на старчески петна
 • премахване на фини и средно дълбоки бръчки – тип “пачи крак”, “пушачески бръчки”
 • стягане на увисвания по кожата
 • лабиопластика

 

PLEXR® PLUS Алтернатива на хирургични инвазивни козметични процедури:
 • При работа кожата на пациента не се докосва от върха на игли.
 • Единственият консуматив са игли.
 • Изполва се само местна анестезия – тип анестетичен крем.
 • Минимален период на възстановяване.

 


Какво представлява PLEXR® Plus?

PLEXR® Plus представлява безжичен микроплазмен уред, който трансфериура концентрирана топлина към третираните кожни тъкани, която се получава от йонизиране на газове на база разликата в потенциалите на кожата на пациента и уреда. Разликата в напрежението причинява сублимация на повърхностния слой на кожата без да се предава нежалана топлина към околните тъкани. В резултат се образува малка коричка, която предпазва третираната зона от проникването на инфекция и подпомага заздравяването на кожата без каквито е да било белези или други следи.

PLEXR® Plus въздейства върху повърхностния слой на кожата, предпазвайки долните слоеве, което намалява драстично всякакво възможно трайно увреждане на кожата, което може да бъде причинено при използването на конвенционалните лазери, радиочестотните машини и др.

 

Същност на технологията PLEXR® Plus

PLEXR® Plus е т. нар. “плазма генератор”. PLEXR® Plus не е лазер, не е радио скалпел, не е устройство с радио честота.

PLEXR® Plus използва PLasma EXeResis – четвъртото агрегатно състояние на материята – плазма.

PLEXR® е МЕЖДУНАРОДНО-ПАТЕНТОВАНА ТЕХНОЛОГИЯ разработена от GMV – Италия
Техниката и метода за работа с уреда PLEXR® Plus e разработена от проф. Фипи съвместно с експерти в дългогодишни клинични проучвания и изследвания в Италия и по света.

 

 


ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Какви зони могат да бъдат третирани с Plexr® Plus?

Plexr Plus се използва за премахване на кожни лезии, излишна кожа и за намаляване на линии и бръчки по цялото тяло, като тъканта се сублимира без рязане. Plexr Plus може да бъде използван също за третиране на лигавици (например и в стоматологията). Примерни манипулации:

 •  Неоперативна блефаопластика
 •  Кожни лезии като фиброми, брадавици, папиломи и ксантелазма
 •  Белези, включително стрии, белези от акне и постоперативни белези
 •  Пигментация и слънчеви петна
 •  Третиране на татуировки
 •  Лабиопластика – намаляване, ретракция и други
Как действа лечението с Plexr® Plus?

Plexr® Plus сублимира твърдите тъкани, което е процес на превръщането им от твърдо направо в газообразно състояние, без да прехвърля топлина към околните тъкани и да уврежда нормалната кожа.

Резултатът от лечението е веднага забележим.

Plexr Plus използва плазма. Това не е електрически ток, който може да причини проблеми при някои от пациентите и леченията.

Третирането с плазма води до прибиране и стягане на тъканите и видимо по-добри резултати.

Безопасно ли е и боли ли?

За по-нечувствителните зони анестетик не е необходим.

За по-чувствителни зони, напр. при нехирургична блефаропластика, се прилага крем анестетик за около 30 минути преди манипулацията, за да се сведе до минимум дискомфорта и след това процедурата е почти безболезнена.

За други области може да се ползва местна упойка, крем или инжекция за осигуряване на изтръпване. Третираната зона се чувства като по-горещо място и може да има усещане за парене след това. Това усещане може да се облекчи с поставянето на лед или студен компрес.

Plexr Plus плазмена технология се използва от години по целия свят, без да са констатирани някякви неблагоприятни състояния.

Има ли някакви странични ефекти?

След лечение с Plexr® Plus се образуват малки тъмни кафяви корички, които имат вид, характерен за изгаряне. Може да се получи оток в продължение на няколко дни, особено в зоната около очите. Появява се червенина и усещане за парене веднага след процеудрата, което може да продължи няколко дни.

Образуването на коричките е важно, за да се запази новата дерма чиста, суха и защитена от слънцето. Запазването на коричките е желателно до самостоятелното им падане (около седмия ден). Задължително е да се постави защитно покритие срещу слънчевите лъчи.

Ако забележите зачервяване или наличие на гной, е важно да се свържете с клиниката, за да се предотврати евентуална инфекция.

Какво да очаквам след лечението с Plexr® Plus?

Крайните резултати зависят от тежестта и отпуснатостта на кожата, размера на увреждането, желания резултат, общото състояние на кожата или индивидулания медицински проблем. Намаляването на кожните тъкани и бръчки се забелязва веднага, появяват се малки тъмни кафяви корички. Те отпадат през следващите дни, което е и периодът на възстановяване на новата дерма. Подуването или отока, който е изразен предимно в зоната около очите обикновено преминава в рамките на няколко дни.

Важно е да се оставят всички корички да паднат сами.

Коричките позволяват да се мият със сапун и вода и се подсушават само с попиване. В случай, че бъдат изтрити, третираната зона трябва да се поддържа чиста, суха и защитена с помощта на широк спектър слънцезащитни продукти. Може да се прилага минерален грим, без съдържание на парфюмни елементи и алкохол.

Избягвайте излагането на третираната зона на силно слънце или студ, докато оздравее. Ако се появят някакви съмнения, консултирайте се допълнително с клиниката.

След сублимирането резултатите остават за години според естественото стареене на кожата или за постоянно.

Грижи след лечението с Plexr® Plus

Веднага след края на лечението може да има усещане за парене. Това обикновено ще се усеща през останалата част от деня и ако е особено неприятно или продължава по-дълго време, могат да бъдат приложени противовъзпалителни медикаменти.

Нормално е да се получи оток, особено около очите и да продължи няколко дни, което да доведе до смущения с визията в началния период.

Могат да се използват студени компреси или лед, за да се намали подуването.

Ако отокът е по-изразен, може да се приложи противовъзпалително лекарсто или анти-хистамин за облекчаване.

Препоръчителна е употребата на крем с цинков оксид и или пантенол. Кремове съдържаще витамин К също могат да ускорят възстановителния процес.

Образуваните корички над третираната зона отпадат през следващите дни. Това може да отнеме една или две седмици до пълното изчезване. Важно е да оставим коричките да паднат сами, за да се избегне евентуално образуване на белег.

Появата на сълзене в третираната зона е част от нормалния лечебен процес и ще се подобри с времето. Въпреки това, ако започне зачервяване или образуване на гной, се свържете с клиниката за съвет, за да се предотврати евентуална инфекция.

От съществено значение е да поддържаме тази зона суха и защитена от слънцето.

Да не се използват почистващи препарати на алкохолна основа.

Понякога е необходим повече от един курс на лечение за оптимални резултати. Между процедурите с Plexr Plus трябва да има най-малко 4-6 седмици за същата зона.

Веднага след процедурата може да се постави подходящия за Вашата кожа фон дьо тен за естетичното покриване на коричките, но без съдържание на парфюмни елементи и алкохол.

 

март 22, 2021